Sejem Narava zdravje 2021 – predstavljajo se presejalni programi raka

Od 20. do 23. oktobra na Gospodarskem razstavišču Ljubljana poteka sejem Narava -Zdravje, na katerem Ministrstvo za zdravje v sodelovanju s partnerji predstavlja državne preventivne programe za ohranjanje zdravja. Obiskovalci sejma bodo deležni nasvetov za zdravo življenje s strani strokovnjakov Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Onkološkega inštituta Ljubljana.

Predstavljamo presejalne programe za odkrivanje raka dojk (DORA),  za odkrivanje raka materničnega vratu (ZORA) in za odkrivanje raka debelega črevesa in danke (SVIT), ki pomembno pripomorejo k uspešnemu zdravljenju teh bolezni in zmanjšanju umrljivosti.

Obiskovalci bodo deležni tudi informacij o programih za izboljšanje življenjskega sloga, ki so na razpolago preko  Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija ter informacij o  programu Skupaj za zdravje.  Slednji zajema zdravstvenovzgojne in psihoedukativne delavnice ter individualna svetovanja preko centrov za krepitev zdravja in zdravstvenovzgojnih centrov v zdravstvenih domovih.

Vabimo vas, da se ustavite na stojnici Ministrstva za zdravje v preddverju dvorane Kupola in se pozanimate, kaj lahko naredite za izboljšanje svojega zdravja in preprečevanje oz. pravočasno odkrivanje bolezni.

Deli naprej