Onkološki inštitut prejel nagrado Prizma za komuniciranje presejalnega programa za raka dojk DORA v času epidemije covid-19

Med letošnjimi nagrajenci slovenske nagrade za komunikacijsko odličnost Prizma je tudi Onkološki inštitut s programom DORA.

Prizma je nacionalna strokovna nagrada, ki jo Slovensko društvo za odnose z javnostmi podeljuje slovenskim organizacijam za odličnost izvedenih komunikacijskih programov v preteklem letu na področju odnosov z javnostmi. Nagrado je Onkološki inštitut prejel za upravljanje komuniciranja preventivnega programa za zgodnje odkrivanje raka dojk DORA v času epidemije covid-19.

Žirija je sporočila, da je z dobro zastavljeno komunikacijsko strategijo program uspešno in učinkovito prilagajal komuniciranje spreminjajočim se kriznim epidemiološkim okoliščinam v letih 2020 in 2021 ter tako ohranil zaupanje žensk, ki so se programa udeleževale v več kot 70 odstotkih, kar zagotavlja uresničevanje ključnega cilja programa DORA, t. j. znižanje umrljivosti žensk v ciljni populaciji za 25 do 30 odstotkov.

Več o prejemu nagrade tu.

Deli naprej