Posvet: Zgodnje odkrivanje raka prostate s presejalnim programom

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek se je zaključil.

Posvet: Zgodnje odkrivanje raka prostate s presejalnim programom

10. novembra ob 10:00 - 13:00

V četrtek, 10. 11. 2022, ob 10. uri, bo v prostorih Državnega sveta potekal posvet z naslovom Zgodnje odkrivanje raka prostate s presejalnim programom, v organizaciji Društva uroloških bolnikov Slovenije ter Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide. Namen posveta je opraviti širšo strokovno razpravo in izmenjavo pogledov na možnost uvedbe organiziranega presejalnega programa za zgodnje odkrivanje raka prostate v Sloveniji.

Na posvetu bosta s predavanji sodelovali tudi Sonja Tomšič, dr. med, koordinatorica Državnega programa obvladovanja raka (DPOR), in doc. dr. Urška Ivanuš, dr. med, vodja Državne komisije za presejalne programe, ki bosta predstavili obvladovanje ter breme raka v Sloveniji, izkušnje z obstoječimi presejalnimi programi (DORA, ZORA, Svit) in zakonitosti presejalnih programov.

Za udeležbo na dogodku je obvezna prijava na: https://www.ds-rs.si/sl/form/posvet-zgodnje-odkrivanje-raka-p do 9. 11. 2022 do 10. ure. Število prijav je omejeno. Vsi ostali zainteresirani si lahko dogodek ogledate v živo na drzavnisvet.si, posnetek pa bo kasneje dostopen na spletni strani Državnega sveta.

Podrobnosti

Datum:
10. novembra
Čas:
10:00 - 13:00

Prizorišče

Državni svet, Šubičeva 4